مواد لازم:
قیسی سیاه: یک کیلو
شکر: یک کیلو
آب: 4 لیوان معروف به لیوان اندونزی (این لیوان 175 میلی لیتری است، جمعاً 700 میلی لیتر)
جوهر لیمو: نوک قاشق چایخوری
پیش از تهیه:
1- بهتر است از قیسی های سیاه مرغوب، نرم و درشت استفاده گردد.
2- قیسی های سیاه مصرفی اگر خشک است بهتر است با مقداری آب ولرم (ولرم رو به خنک) خیس کنید تا نرم شود و کمی پف کند.
طرز تهیه:
1- قیسی های سیاه را می شوئیم. در آبکش میریزیم تا آبش کاملاً برود.
2- شکر و آب را روی حرارت قرار می دهیم تا بجوشد و کمی غلیظ شود.
3- بعد جوهر لیمو را می افزائیم، اجازه می دهیم کف کند و 5 دقیقه ای بجوشد و خوب قوام بیاید.
4- بعد قیسی های سیاه را داخل آن میریزیم.
5- قیسی های سیاه داخل شیره بجوشد و بپزد. قیسی ها با جوشیدن درون شیره خوشرنگ تر و تپل تر خواهند شد. البته اگر خیلی زیاد هم با شیره بجوشد خواه ناخواه خشک تر و سفت تر خواهد شد.
6- سپس حرارت را خاموش می کنیم. اجازه می دهیم مربا داخل قابلمه خوب خنک شود. می توانیم در قابلمه را دمکنی بگذاریم. اگر شیره مربا بعد از خنک شدن غلیظ بود که هیچ. اگر رقیق بود با کمک کفگیر سوراخدار قیسی های سیاه را از آن خارج کرده و شیره را مجدداً می جوشانیم تا غلیظ شود و در انتها قیسی ها را به آن می افزائیم. سپس حرارت را خاموش کرده اجازه می دهیم کاملاً خنک شود و سپس در ظرف میریزیم و درش را خوب می بندیم.