مواد لازم
گوشت گوسفند با استخوان نیم کیلو
نخود 3/1 پیمانه
مخلوط لوبیا چیتی + قرمز 1 پیمانه
گندم نصف پیمانه
برنج نصف پیمانه
عدس 1 پیمانه
پیاز 3 عدد بزرگ
سبزی آش* 400 گرم
ترخون خشک 4 قاشق
کمی مرزه و ریحان
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
دارچین نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه
روی آش: پیاز داغ و نعناع داغ!
سبزی آش* : تره + جعفری + اسفناج + کمی گشنیز
از 24 ساعت قبل گندم رو خیس میکنیم و چندبار آبش رو عوض میکنیم، حبوبات رو به جز عدس از شب قبل خیس میکنیم و چندبار آبش رو عوض میکنیم!
گوشت رو با 1 پیاز و یک چوب دارچین و برگ بو و کمی زردچوبه و فلفل میپزیم، آب گوشت رو بیشتر میریزیم تا برای آش آب خوشمزه تری داشته باشیم، گوشت که پخته شد آبش رو صاف میکنیم برای آش! گوشت رو هم تمیز میکنیم و بعد میکوبیم
گندم و حبوبات به جز عدس رو میذاریم بپزه! وقتی حسابی پخت یک سوم از مواد رو جدا میکنیم و بقیه اش رو میریزیم روی گوشت کوبیده شده و مجدد میکوبیم تا آشمون حسابی کش بیاد!
توی قابلمه ی بزرگ برای آش پیازها رو که خلالی کردیم توی روغن تفت میدیم تا طلایی بشه بعد کمی زردچوبه میریزیم، آب گوشت رو با عدس و برنج میذاریم مبپزه! وقتی برنج باز شد حسابی! حبوبات نکوبیده و کوبیده رو اضافه میکنیم، سبزی خورد شده رو هم میریزیم هم میزنیم حرارت رو ملایم میکنیم تا شروع به جا افتادن بکنه تقریبا 1 ساعت وقت میبره و باید زود به زود هم زده بشه وگرنه ته میگیره!
ترخون خشک شده و ادویه ها رو هم اضافه میکنیم، این آش باید کمی تند باشه بهتره از فلفل سیاه استفاده کنیم!
هرچی بیشتر هم زده بشه آش بیشتر کش میاد و خوشمزه تر میشه!
ده دقیقه ی آخر کمی نعناع داغ اضافه میکنیم!
توی کاسه میکشیم و روش رو نعناع داغ و پیاز داغ میدیم
وای عاشق این آشم! این رو من ماه رمضون درست کردم و الان نوبتش شد!