مواد لازم برای خمیر:
آرد ۱/۵ پیمانه
زرده تخم مرغ ۱ عدد
روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
شیر یک دوم پیمانه
بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
سفیده تخم مرغ ۱ عدد
مواد داخل ساق عروس:
پودر قند یک دوم پیمانه
پودر بادام یک پیمانه
هل ۱ قاشق چای خوری
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
شربت بار به میزان لازم
طرز تهیه:
شیر، روغن، زرده تخم مرغ، وانیل و بیکینگ پودر را با هم زن بزنید. آرد را کمکم اضافه کرده تا حدی که خمیر نرم و لطیفی به دست آید. خمیر را کمی ورز داده و سپس بگذارید نیم ساعت استراحت کند. از خمیر کمی برداشته و به صورت خمیر باقلوا، نازک پهن کنید، سپس به دور نی چوبی (قلم خطاطی) بپیچید و با سفیده تخم مرغ لبه آن را به هم بچسبانید.
خمیر را با چاقو، به قطعات دو سانتیمتری برش داده و داخل روغن داغ سرخ کنید. سپس قلم را از داخل آن خارج نموده و مواد میانی را با هم مخلوط کنید و داخل نیهای سرخ شده را از این مواد پُر کنید. یک سر نان شیرینیها را به شربت بار آغشته کرده سپس داخل پودر پسته یا کنجد بزنید و در ظرف بچینید.
شربت بار
این شربت استفاده های مختلفی داره از جمله : مرطوب کردن کیک اسفنجی ، تهیه زولبیا ، بامیه ، گوش فیل ، گز و آبنبات و … که برای هر کدوم از این موارد ، شربت بار غلظت های متفاوتی داره .
مواد لازم :
شکر ۵/۲ ( دو و نیم ) پیمانه
آب ۱ پیمانه
گلاب ۴/۱ ( یک چهارم ) پیمانه
آبلیمو ۱ قاشق سوپخوری یا جوهر لیمو ۸/۱ ( یک هشتم ) قاشق چایخوری
زعفران دم کرده ۲ ق س
طرز تهیه :
* ابتدا شکر و آب و گلاب را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم ( حتما حرارت ملایم باشه نه اینکه بخواد غل غل بجوشه ) قرار بدین . تا زمانیکه شکر کاملا حل بشه ، تقریبا ۱۰ دقیقه .
* بعد زعفران رو اضافه کنید و اجازه بدین ۴ – ۳ دقیقه دیگه روی حرارت بمونه .
* اگه شکر حل نشد با یه قاشق چوبی ( نه قاشق فلزی ! ) اونو هم بزنید .
* با یه قلمو که به کمی آب آغشته کردید دور قابلمه رو تمیز کنید چون اگه همین شکرها بعدا” داخل شربت بریزه باعث شکرک زدن می شه .
* آبلیمو رو بریزید و بعد از یکی دو دقیقه از روی حرارت بردارید . شربت بار آماده هست .