مواد لازم برای تهیه یک فنجان قهوه ترک:
آبِ سرد و تازه: یک فنجان.
پودر قهوه ترک: ۱ یا ۲ قاشق چایخوری پر.
شکر: ۱ قاشق چایخوری: بسته به ذائقه میتواند بیشتر یا کمتر باشد.
قهوه جوش یا شیر جوش کوچک از جنس روی.
طرز تهیه قهوه ترک:
آب سرد و شکر را در داخل قهوهجوش بریزید و روی حرارت کمِ اجاقِ گاز
قرار دهید، صبر کنید تا آب چند جوش بزند. حالا قهوه جوش را از روی حرارت
بردارید و پودر قهوه را اضافه کنید و کمی با قاشق – تا اندازهای که قهوه
مرطوب شود- هم بزنید، قهوه جوش را روی شعله قرار دهید. شعله را کم کنید و
منتظر بمانید تا قهوه بجوشد تا این مرحله اصلا لازم نیست قهوه را هم بزنید.
منتظر باشید تا قهوه جوشیده شده به سمت بالا پف کند. وقتی قهوه به سمت
بالا پف کرد به سرعت قهوه جوش را از روی حرارت بردارید تا کف آن پایین
بیاید.
حالا قهوه جوش را از روی حرارت بردارید، همانطور که میبینید روی قهوهی
آماده شده با فومی غلیظ پوشانیده شده که به اصطلاح به آن «خامهی قهوه»
میگویند. خامهی قهوه را با یک قاشق برداشته و داخل فنجانی که میخواهید
قهوه را در آن سرو کنید بریزید بعد از این کار باقی قهوه را داخل فنجان
کوچکی بریزید و آنرا سرو کنید.