مواد لازم :
گوشت چرخ کرده : 250 گرم
لپه :یک پیمانه
برنج : یک پیمانه
پیاز : 3عدد بزرگ ، خرد شده
سیر : 4 حبه ، خرد شده
تخم مرغ : 3 عدد
آلو : برای هر کوفته 2 عدد
سبزیجات معطر : 1 پیمانه خرد شده ( مثل نعنا- شوید- گشنیز- جعفری و ....)
آرد نخود : نصف پیمانه
نمک ، فلفل ، زرد چوبه و رنجبیل بمیزان لازم
رب : 3 قاشق غذاخوری
روغن مقداری
زعفران حل شده
طرز تهیه :
لپه را با کمی آب و نمک میپزیم و اواخر پخت برنج را اضافه کرده ، حرارت را کم میکنیم تا برنج هم پخته و آب برنج خشک شود .
پیاز را و سیر را کمی تفت داده تا طلایی شود . حدود دوسوم از پیاز داغ را
بدون روغن داخل خمیر کوفته و یک سوم را با روغن داخل سس میریزیم .
آلو ها را شسته و یک ربع قبل نم کنید
داخل یک قابلمه بزرگ طوری آب بریزید که نصفه بیشتر کوفته ها زیر آب باشد .
بعد داخل آب یک سوم پیاز و سیر داغی که داشتیم + رب + ادویه + نمک +
زعفران اضافه کرده و روی حرارت گذاشته تا جوش بیاید .
حالا در کاسه ای
بزرگ تخم مرغ + گوشت + آرد نخود + پیاز داغ + ادویه و نمک را ریخته و خوب
مخلوط میکنیم . بعد لپه و برنج پخته شده + سبزی را هم افزوده و خوب ورز
داده تا چسبندگی پیدا کند . حالا به اندازه یک پرتقال از مواد برداشته ،
وسط آن حالت گود کرده و 2 تا 3 عدد آلو داخل آن گذاشته و دوباره آن را
بصورت گلوله در آورده و داخل سس که در حال جوشیدن است میگذاریم . یادتان
باشد که فقط یک ردیف کوفته در قابلمه بچینید و روی هم نگذارید . اندازه
کوفته را هم به دلخواه میتوانید کوچک و بزرگ کنید . وقتی همه را درست کردید
سر قابلمه را گذاشته تا با حرارت کم بپزد و آب سس کم شود (بعنوان آبگوشت)
یا خیلی کم و غلیظ شود .
دوشنبه 4 اسفند 1393 ساعت 09:58