قرابیه نوعی شیرینی و کلوچه سنتی است که در شهرستان تبریز پخته میشود. این شیرینی از سوغاتیهای مخصوص تبریز به شمار میرود.
شیرینی قرابیه را با بادام که عمده محتویات آن است به همراه شکر و سفیده تخم مرغ و پسته درست میکنند. در قرابیه پستهای به جای بادام، مغز پسته به کار میبرند. نوع دیگری از قرابیه بنام قرابیه نارگیلی هست که بجای بادام از پودر نارگیل استفاده میشود.
مواد لازم برای تهیه شیرینی قرابیه
یک فنجان کره
یک فنجان شکر الک شده
دو فنجان آرد
نصف قاشق چای خوری پودر هل
۱۲ عدد بادام (به دلخواه)
زمان لازم: ۳۵ دقیقه
این مقدار مواد برای ۲۴ نفر کافی است.
طرز تهیه شرینی قرابیه
اجاق را از قبل با ۳۰۰ درجه فارنهایت (۱۵۰ درجه سانتی گراد) روشن کنید.
در یک کاسه متوسط، کره و شکر را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس آرد و
پودر هل را به آن بیفزائید تا کاملاً با هم مخلوط شوند. کمی از خمیر را
برداشته و در دست به شکل نواری باریک درآورید. سپس دو سر آن را به هم وصل
کرده و روی سینی فر بگذارید. تکه ای بادام روی محل اتصال دو سر خمیر گذاشته
و کمی فشار دهید. سینی را به مدت ۲۰ دقیقه درون فر بگذارید، توجه داشته
باشید که کلوچه ها باید سفید باقی بمانند و تنها شاید کناره های آن ها
طلایی شود. می توانید برای تهیه این کلوچه ها از قالب نیز استفاده کنید.