مواد لازم:
مناسب برای 6 تا 8 نفر
رشته ختایی : نیم کیلوگرمگردو :250 گرم
پسته :200 گرم
نثار (پودر قند) :100 گرم
کره یا روغن : به مقدار دو قاشق غذاخوری
مواد لازم برای شربت:
آب : 2 پیمانهشکر : یک پیمانه
1- ابتدا روغن را در ماهیتابه بریزید و کمی گرم کنید تا روغن در تمام ماهیتابه پخش شود.
2- یک لایه رشته ختایی در ته ظرف بچینید. طوری که ته ظرف دیده نشود.
3- گردو و پستهای را که نگینی خرد کرداید، روی رشته ختایی بپاشید و روی آن یک لایه رشته و باز میانش گردو، پسته و رویش رشته بچینید. این کار را میتوانید به اندازهای که میخواهید ادامه دهید. به طور معمول 3 یا 4 طبقه، کافی است. آخرین طبقه باید رشته ختایی باشد.
4- این مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید و شربتی که قبلا آماده کردهاید، روی آن بریزید.
5- این خوراکی زمانی آماده است که رشته ختایی پایینی کمی سرخ و رشته میانی کمی آب شود .به این اندازه که رسید از روی گاز بردارید، کمی زمان بدهید تا خنک شود و بعد به دلخواه برش بزنید. رویش را با پسته و گردو تزیین کنید.
نکته : رشته ختایی شیرینی سنتی تبریز است که ماده اصلی آن یعنی رشته در بازار تبریز به فروش می رسد و در بعضی فروشگاههای خشکبار در دسترس است.