هل معروف به ملکه ادویهها، بومی کشور هند است و خاصیتهای فراوانی دارد.
هل منبع غنی کربوهیدرات، پروتیین، روغن فرار (volatile)، فیبر، کلسیم، آهن
و فسفر است. ماساژ با روغن هل، تنشهای عضلانی را تسکین میدهد. هل برای
درمان اختلالات گوارشی مورد استفاده قرار میگیرد و سوزش سردل و نفخ را
تسکین میدهد.این ادویه اشتهاآور است. هل، زنجبیل، میخک آسیاب شده، داروی
موثری برای رفع مشکلات گوارشی است. جویدن دانه هل برای مدتی باکتریهای
بوزا را از بین برده و در نتیجه
بوی نامطبوع دهان را برطرف میکند.
غرغره دم کرده هل و دارچین از عفونتهای باکتریایی مانند گلودرد و
آنفلوآنزا پیشگیری میکند. چای حاوی هل، افسردگی، حالت تهوع، سردرد به علت
سوءهاضمه و بیماریهای ریوی را درمان میکند علاوه بر این در دفع سموم
ناشی از مصرف بیش از حد کافئین کمک میکند.
از انقباض عضلانی و تشنج پیشگیری میکند.
برای درمان سردرد، مخلوط آب و پودر هل را به پیشانی خود بمالید. به هنگام
قرار گرفتن زیر نور شدیدخورشید و برای پیشگیری از ابتلا به حمله سکته مغزی
هل بجوید.
مایه تهیه شده از پودر هل و عسل، آسم و سیاه سرفه را درمان
میکند. در تحریک و ایجاد تعادل در ترشح اسید معده مفید است. هل مجاری
تنفسی را گرم میکند و گردش خون در ریهها را افزایش میدهد.
سهشنبه 28 بهمن 1393 ساعت 08:43